Åbningstider

[Hverdage 8-17] : [Fredag 8-15]
[Lør-Søn LUKKET] : [Catering iflg. aftale]

Jul

Julefrokost

Vores klassiske Julebuffethent pdf her

Vores Juleplattehent pdf her

Saml-Selv-Julebuffethent pdf her

 

Julefrokost eller julebord er i Skandinavien en festlig lejlighed typisk i december måned op til jul, hvor der spises traditionel julemad. Til dette måltid inviteres ofte venner og familiemedlemmer, så man er et større selskab. Julefrokost kan også være en firmafest, oftest afholdt i julemåneden, men nogle gange også i november/januar. De tidligste julefrokoster, der har bevis for, blev holdt fra 1940’erne.

Ligesom juleaften har sine madtraditioner, består julefrokosten af traditionelle retter – koldt smørrebrød, gerne med marineret sild som en hovedingrediens, suppleret af lune retter som flæskesteg, frikadeller, leverpostej, medisterpølse og mørbrad. Hertil føjes drikkevarer som især snaps/akvavit og øl (gerne julebryg).

En julefrokost i forbindelse med arbejdet er en lidt anden konstruktion, hvor man spiser sammen og kommer hinanden mere nær og “drikker dus” mere end på andre tidspunkter af året. Den afholdes normalt i november eller december – før juleaften.

Top↑